Hoe verzorg je je Henna Brows voor een langere levensduur? Tips en advies

Henna Brows in Utrecht zijn een populaire behandeling om de wenkbrauwen een natuurlijke en langdurige kleur te geven. Als je net Henna Brows hebt laten doen, wil je natuurlijk dat de resultaten zo lang mogelijk meegaan. Hier zijn enkele tips en adviezen om je Henna Brows goed te verzorgen en hun levensduur te verlengen.

Vermijd water de eerste 24 uur

Na de Henna Brows behandeling is het belangrijk om water op je wenkbrauwen te vermijden gedurende de eerste 24 uur. Water kan de kleur van de henna beïnvloeden en ervoor zorgen dat deze sneller vervaagt. Probeer tijdens deze periode te voorkomen dat je je wenkbrauwen nat maakt, bijvoorbeeld tijdens het douchen of het wassen van je gezicht.

Vermijd oliehoudende producten

Het gebruik van oliehoudende producten op je wenkbrauwen kan de levensduur van je Henna Brows verkorten. Olie kan de kleur sneller vervagen en vlekken veroorzaken. Vermijd daarom het aanbrengen van oliehoudende producten zoals make-up remover, crèmes of serums op je wenkbrauwen. Kies in plaats daarvan voor olievrije producten om je wenkbrauwen te reinigen en te hydrateren.

Vermijd scrubben en exfoliëren

Tijdens de eerste week na de Henna Brows behandeling is het belangrijk om scrubben en exfoliëren van je wenkbrauwen te vermijden. Deze handelingen kunnen ervoor zorgen dat de henna sneller vervaagt. Gebruik geen scrubs of exfoliërende producten op je wenkbrauwen en vermijd het krabben of wrijven van de huid in dat gebied.

Bescherm je Henna wenkbrauwen tegen de zon

Blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat de kleur van je Henna Brows vervaagt. Om je wenkbrauwen te beschermen, kun je een zonnebrandcrème met een hoge SPF aanbrengen op je voorhoofd en wenkbrauwen wanneer je naar buiten gaat. Het dragen van een hoed of pet kan ook helpen om je wenkbrauwen te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen.

Henna Brows beautysalon Utrecht

Met de juiste verzorging kun je de levensduur van je Henna Brows verlengen en langer genieten van mooie en goed verzorgde wenkbrauwen. Kies een betrouwbare beautysalon in Utrecht voor de behandeling en volg de adviezen