De gevaren van de digitale wereld.

In de snel evoluerende wereld van technologie en digitalisering is cybersecurity een absolute prioriteit geworden voor bedrijven van elke omvang. Met de vele oorlogen en de opkomst van AI is het belangrijker dan ooit om training te volgen op het gebied van Security Awareness.

Waarom Cybersecurity nu meer dan ooit van belang is

1 op de 20 bedrijven in Nederland zijn al gehackt, 1 op de 5 bedrijven loopt de kans om gehackt te worden. 80% hiervan komt voort uit menselijk handelen. In 60% van de gevallen bij het MKB kunnen de bedrijven na 6 maanden de deuren sluiten. Dit benadrukt het belang van periodieke training.

De opkomst van AI voice cloning en menselijke manipulatie

Een van de nieuwste bedreigingen waarmee organisaties worden geconfronteerd, is de opkomst van AI voice cloning, menselijke manipulatie. Cybercriminelen maken gebruik van geavanceerde technologie om stemmen nauwkeurig te klonen, waardoor ze in staat zijn om geloofwaardige en misleidende berichten te verspreiden. Via telefoon spoofing bellen ze vanuit het telefoonnummer van “De Baas” met de stem van “De Baas” waardoor het ongelooflijk betrouwbaar overkomt. Echter is het niet de baas maar een hacker die zich via voice cloning en spoofing voordoet als de baas. Vaak is het al te laat op het moment dat je er achter komt. Preventie is de enige echte oplossing!

De Oorlog in Rusland

Recent is de KNVB nog gehackt door de hackersgroep Lockbit, een aan Rusland gelinkte hackersgroepering. Vermoedelijk door simpelweg een linkje te klikken in een phishing mail heeft de KNVB een hoop financiële en reputatieschade opgelopen. Het kan echt ieder bedrijf gebeuren, zonder de juiste training is het slechts een kwestie van tijd voordat uw bedrijf hiermee te maken krijgt. 40% van alle Ransomware aanvallen worden gelinkt aan Rusland en het word verwacht dat door de huidige oorlog dit nog meer zal toenemen.

Wat kunt u doen om uw bedrijf te beschermen.

Cyberon is een bedrijf dat gespecialiseerd is in Human Hacking preventie, zij helpen jou om je bedrijf te beschermen door uw medewerkers bewust te maken van de online gevaren. Dit doen zij door een realistische office 365 phishing test uit te voeren, security awareness webinars te geven en een online cursus die vanaf 2024 gevolgd kan worden. Deze cursus word nu eenmalig aangeboden voor € 1997, deze cursus heeft een totale waarde van € 5400.

Hun motto is dan ook “The New Standard” doelend op dat elk bedrijf in de toekomst de juiste training nodig heeft om zich te beschermen tegen hackers.

Hun Missie is “Elk bedrijf ongeacht hun budget toegang geven tot essentiële beveiligingsoplossingen” Het MKB is steeds vaker doelwit van hackers, vaak zijn de oplossingen niet voor elk bedrijf betaalbaar. Cyberon kan voor u een op maat gemaakt pakket maken gebaseerd op wat u wilt uitgeven aan dergelijke oplossingen.